Muzsikás együttes koncertje március 14-én

A Muzsikás együttes 2009. március 14-én szombaton 18 órai kezdettel Magyary Zoltán Művelődési Központban ad ajándékkoncertet a tataiaknak, melyre a belépés díjtalan.

A világszerte ismert Muzsikás együttes hangversenyén a Kárpát-medence különlegesen gazdag zenei hagyományaiból kapunk ízelítőt.

Dunántúl, Szatmár, Erdély falvaiban a zene valamikor a közösség egyik legfontosabb összetartó ereje volt. Zene szólt a családi ünnepek, a közös multaságok, a jeles napok mindegyikén. Énekelni mindenki tudott, szeretett. A sodró lendületű táncadallamok, a lassú, lírai dalok, az emberi élet sorsfordulóihoz kapcsolódó szokásdallamok mára már helyet kaptak a világ szinpadain és koncerttermeiben, hiszen érzelmeket képesek kelteni és közvetíteni a mai ember számára is.

Értékes népzenei hagyományunkat szereti és becsüli a világ Ezen az estén Tatán, a Magyari Zoltán Művelődési központban ad népzenei hagversenyt a Muzsikás együttes, ahová szeretettel várnak kicsiket és nagyokat.

Az est folyamán megszólalnak olyan dallamok is, melyek a magyarság egyik legemlékezetesebb történelmi időszakát, az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot idézik. (www.muzsikas.hu)