Felhívás kerékpárosoknak - csatlakozzon Ön is!

Montebellunából Tatára: hat nap alatt, két keréken

2009. május 23-án, szombaton délután egy 42 kerékpárosból álló csapat érkezik városunkba francia testvérvárosunk, Dammarie-lès-Lys, és olasz testvérvárosunk, Montebelluna képviseletében. Az olasz és francia kerékpárosok két keréken, hatnapos túra keretében teszik meg a Montebelluna és Tata közötti, közel 800 km-es utat. Május 18-án indulnak útnak, a tervek szerint május 19-én lépnek (azaz gurulnak) át az olasz-osztrák határon, majd Szlovénián keresztül május 22-én érkeznek Magyarország területére.

 

A testvérvárosi bringások a Mór, Pusztavám, Bokod, Dad, Kömlőd útvonalon közelítik meg városunkat. Május 23-án, szombaton, várhatóan 14 órakor érkeznek Mórra. A tervek szerint Pusztavámtól már tatai kísérettel kerekeznek tovább: a település központjában csatlakozik hozzájuk az első tatai kerékpáros társaság, dr. Varga András önkormányzati képviselő vezetésével. A Kömlődi úton, illetve a Parképítő Zrt.-nél újabb tatai kerekezők csatlakozása várható, közöttük ott lesz Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere is. Szálláshelyükre érkezésükkor, az Öreg-tó Kempingben a vendégek ünnepélyes fogadtatásban részesülnek. Ennek várható időpontja 16 óra.

Ezúton kérünk minden olyan tatai kerékpárost – bringást, biciklist stb. –, aki kedvet és erőt érez hozzá, hogy az utolsó kilométereken a franciákkal és olaszokkal együtt tapossa a pedált, a fent felsorolt helyszínek valamelyikén csatlakozzon a csoporthoz! Tatáról a csapat 23-án szombaton indul 11 órakor a fenti útvonalon a testvérvárosiak fogadására. Kérjük, hogy a csatlakozni szándékozók lehetőség szerint előre jelentkezzenek Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referensnél (tel.: 588-661, mobil: 30/579-46-33, e-mail: osgyani@tata.hu).