Charta a biztonságos közúti közlekedésért

Tata Város Önkormányzata csatlakozott az „Európai közúti biztonsági Charta” projekthez, melynek ünnepélyes aláírására május 20-án került sor. A Charta célkitűzése, hogy az Unió országai 2010-ig felére csökkentsék a halálos kimenetelű közúti balesetek számát.

 

Tata Város Önkormányzata nevében Horváthy Lóránt alpolgármester írta alá a dokumentumot, mely elsősorban kötelezettségvállalást jelent a városnak. A vállalások magukba foglalják többek között az alábbi fejlesztéseket: - a Környei úton a Kocsi utca kereszteződésében jelzőlámpás csomópont kialakítása - a kerékpárosok biztonságának növelése érdekében minél több, használható kerékpárút kiépítése, például a nagy forgalmú Kocsi út mellett - Tata Város Diákönkormányzatának kezdeményezésére a jövő évben egy kerékpáros pályát kíván az Önkormányzat kialakítani, ahol a fiatalok gyakorolhatnának - A rendőrség nyilvántartása alapján a város tájékoztatni kívánja a lakosságot, hogy melyek a leginkább balesetveszélyes csomópontok a városban - Figyelemfelhívó akciókat szerveznek, ahol a közúti közlekedés szabályainak betartására ösztönzik a lakosságot.

A fenti kötelezettségvállalások remélhetőleg jó irányba befolyásolják a közúti biztonságot, másfelől hasznosak városunk lakossága számára is.