Testvérvárosi kerékpárosok vendégeskedtek Tatán

Montebellunából és Dammarie-lés-Lysből érkeztek kerékpárosok városunkba, akik közel 800 km-t tekertek, hogy találkozzanak a tataiakkal. Pusztavámtól már együtt jöttek dr. Varga Andrással és azokkal a lelkes tatai kerékpárosokkal, akik vállalkoztak a 60 km-es túrára.

 

Igaz, a mieink nem voltak hozzászokva ahhoz a sebességhez, amit a testvérvárosiak diktáltak, annak ellenére, hogy ők sokkal idősebbek voltak, mint a tataiak. Dr. Varga András elmondta, hogy a bringások már több hasonló túrát megtettek Európa-szerte és ezen az úton napi 110-120 km-t haladtak, még akkor is, amikor az osztrák Alpokon kellett átbiciklizniük.

Tatán május 23-án szombaton már egy egész küldöttség várta őket Michl József polgármester vezetésével az Öreg-tó kempingben. A hosszú út után megpihenve hallgatták a Menner Bernát Zeneiskola fúvósainak pergő zenéjét. A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy rendkívüli módon értékeli a teljesítményüket és minden egyes bicósnak aranyérmet és serleget ajándékozott. Kiderült, van köztük több olyan is, aki nem először jár a vizek városában. További programjukban tatai városnézés és a monostori erőd meglátogatása szerepelt.