Elismerést kapott a www.tata.hu honlap

Tájékoztat, eligazít, informál, olvasnivalót kínál

A tatai önkormányzat hivatalos városi internetes honlapját a legjobbak közé sorolta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az idei értékelésen. A szervezet szakemberek értékelése alapján készíti el a minősítést, amelyet 2004. óta elvégeznek. A honlapok iránt robbanásszerűen nő az érdeklődés, s minél fiatalabb az állampolgár, annál inkább igény tart az internet nyújtotta gyorsaságra, bármikori elérhetőségre. Három kategóriában vizsgálódtak és értékeltek, Tata a megyei jogú városoknál kisebb települések mezőnyében nyerte el a legjobb öt közötti helyet, negyedikként.

Olvasóink, látogatóink kedvében igyekszünk járni, s bennünket az ilyesfajta elismeréseknél is jobban igazol az, ha rákattintanak a "www.tata.hu"-ra! Michl József polgármester és dr. Horváth Tivadar jegyző vették át az e-GO (e-government) díjnak nevezett elismerést Siófokon, a jegyzőknek tartott szakmai képzés alkalmával. A tatai honlapot a "hőskorszaktól" kezdve, 1997-től Múth János szerkeszti.

A XVII. Országos Jegyző ésKözigazgatási Konferencián adták át az elismeréseket a legjobb hivatalos önkormányzati honlapok készítőinek, amelyet szakemberek által kidolgozott szempontrendszer alapján ítéltek oda. dr. Verebélyi Imre professzor, országos közigazgatási szaktekintély elmondta, hogy a legkisebb települések, a falvak honlapkészítőinek jár a legnagyobb elismerés, hiszen ők sem a pénzben nem dúskálnak, sem személyi feltételeik nem a legjobbak. Kevesen végeznek sokfél munkát, olykor egy lelkes polgármester vagy jegyző gondoskodik arról, hogy működjék az elektronikus tájékoztatás náluk is. Törvény rendelkezik már arról, hogy milyen információkat kell kötelezően tartalmazniuk az elektronikus tájékoztatóknak, ám számos önkormányzatnak ennek ellenére sem él a honlapja. A TÖOSZ 2004-től történő honlap figyelése óta az önkormányzati honlapok száma 39 százalékról 49 százalékra emelkedett, de a bűvös 50 százalékot nemigen tudják átlépni, mondta el Sík Endre tudományos elemző. A három kategóriában kiosztott díjakkal nem jár másféle jutalom, mint a szakmai elismerés, s a biztatás. A Fejér megyei illetőségű Borják Péter, Kőszárhegy polgármestere nyújtotta át a TÖOSZ nevében az okleveleket a honlapok tulajdonosainak, készítőinek. A községek közül Páty, Nagyrábé, Piliscsaba, Balatonmáriafürdő és Algyő, a kisvárosok közül Komárom, Dabas, Jászberény, Tata és Balatonalmádi, a megyei jogú városok közül pedig Békéscsaba, Székesfehérvár, Kaposvár, Győr és Kecskemét vehették át a szakmai "bizonyítványt" 2009. szeptember 18-án.