Nike Futóklub Tata

edző

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIKE FUTÓKLUB

 

TATA

 


A FUTÓKLUB MEGALAKULÁSA, KÜLDETÉSE

 

A Nike Futóklub, mely egy országos hálózat része 2008. márciusában alakult a futás népszerűsítésére. A Futóklub küldetése, hogy kortól és nemtől függetlenül lehetőséget biztosítson az amatőr futáshoz, magas szakmai hozzáértésű edzők útmutatásával és személyre szabott edzéstervek összeállításával.

a8_futo.jpg

TAGSÁG

A Futóklub rendkívüli sikerét fémjelzi, hogy 2009. decemberére - másfél év leforgása alatt – már 120 regisztrált taggal rendelkezik. A Tatai Edzőtáborban a heti kétszer tartott edzéseken 20-25 tag vesz részt aktívan, edzői felügyelettel és irányítással. A Futóklubhoz bárki csatlakozhat, aki egészségesen szeretne élni, és jó hangulatú edzéseken szeretne mozogni (sétálni, kocogni, vagy versenyre készülni).
A tagság összetartásáról közös versenyek, időközben túrák és családi napok gondoskodnak, melyek télen is folyamatosan megrendezésre kerülnek. Sőt! A hideg beálltával edzések után a közös korcsolyázás is része együttléteinknek.                           A sötét pedig szintén nem okozhat gondot. A futóink/kocogóink jelentős része fejlámpák segítségével sötétedés után is biztonságosan tudja elvégezni a csoportos edzéseket.

 

CÉLKITŰZÉSEK

Az eredeti célkitűzés – az amatőr futás, az egészséges életmód támogatása, az egyéni mozgáskultúra fejlesztése mellett napjainkra a Futóklub felvállalta a fiatal, tehetséges futók felkutatását, kiemelt figyelmet fordítva a tehetséggondozásra. Így nem csupán sikeres fogyókúrák lebonyolításához nyújt szakmai támogatást, de keretet teremt a versenyszerű futáshoz is.

 

EDZÉSI MÓDSZEREK

A Nike Futóklub edzői a legújabb tudományos kutatások eredményeit felhasználva hisznek a pulzus alapú személyre szabott edzéstervek kialakításában és hosszú távú alkalmazásában.

Miért hasznos a pulzus alapú edzésterv?

  • a speciális pulzusmérő órák alkalmazásával egy jeladó és a hozzá tartozó óra megelőzi a szív- és érrendszer túlzott megterhelését, kiküszöbölve a sérülés kockázatát,
  • a fejlődésben levő vagy igénybe vett szervezet megfelelő, a számára optimális terhelést kap
  • mindenki saját terhelhetősége és edzéscéljai alapján megfelelő edzésprogramot  kap
  • a pulzusmérő óra automatikusan tárolja a futás adatait, a sebességet, a távolságot, az elégetett kalória mennyiségét,
  • nyomon követhető az egyéni fejlődés és teljesítmény.

MIT NYÚJT A FUTÓKLUB?

  • magas szakmai felkészültséggel rendelkező edzők személyre szabott, pulzus alapú edzéstervet állítanak össze,
  • a Futóklub tagjai heti 2-szer közös edzéseken találkoznak, szakítva a magányos monoton futás  élményével, fenntartja a motivációt!
  • a Futóklub tagjai rendszeresen részt vesznek a nívós futóversenyeken, Tatán (az összes tófutás évszaktól függetlenül, maratonváltó, Mini-maraton stb.), Budapesten szervezett versenyeken (Nike félmaraton, Spar maraton) illetve akár több napos futórendezvényeken is ( Ultrabalaton),
  • a Futóklub nagyobb atlétikai szervezetekkel együttműködve lehetőséget teremt hivatalos versenyeken történő részvételre is,
  • a Futóklub sportnapok szervezésében is aktív szerepet vállal (Tatabánya- Plaza),
  • évente több alkalommal hétvégi összejöveteleket illetve túrákat szervez a tagok, családjaik és barátaik számára,
  • hasznos tanácsokat ad az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához,
  • Európa és világszerte elismert és eredményes sportolókat lát vendégül (Papp Krisztina, Kropkó Péter, Erkolo Ashenafi).

 

MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI A FUTÓKLUBHOZ?

A futás nem csupán sport, hanem életforma. A „futók társadalmához” tartozás kitartásra, önfegyelemre, küzdeni akarásra tanít. Egyszerre jelenti az egyéni sikerek elérését, közös átélését és a futótársak ösztönzését mind az esős, hűvös napokon, mind a szurkolást a versenyeken.

 

EDZŐK:

 

HELYSZÍN: Tatai Edzőtábor

EDZÉSEK IDŐPONTJAI: kedd és péntek 17.00 órától.