Közel harmincmilliót spórol az önkormányzat

A tatai Fazekas Utcai Általános Iskolában is megkezdődtek a felújítási munkálatok a „Komplex energiaracionalizálás Tata általános iskoláiban és óvodáiban” című európai uniós pályázat keretein belül. A hét intézményre vonatkozó nagyszabású korszerűsítés már a többi iskolában, óvodában is elindult. A projektindító értekezletet március 4-én tartották.

 

Michl József polgármester tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy tulajdonképpen a panelprogram indította el a gondolatot a város vezetőiben, hogy felújítsák saját intézményeiket is. Lakos Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal munkatársa vázolta fel a projekt részleteit.

A Fazekas iskola régi épületében is sor kerül a fűtésrekonstrukcióra, a termosztatikus radiátorszelepek és fordulatszám-szabályozott szivattyúk beszerelésére és födémszigetelésre. A 60-70 cm-es falakkal rendelkező műemlék épület homlokzatára egy néhány milliméteres szigetelőanyag kerül, mely Magyarországon referencia-értékű. A nyílászárókat pedig felújítják, ahol szükséges ki is cserélik azokat, ám természetesen csak díszes fa ablakok kerülhetnek beépítésre. A tervezett beruházással összesen évente bruttó 29 millió forint takarítható meg.

A munkálatok már zajlanak, a szakemberek falkutatást is végeznek, s ennek eredményétől függ a későbbi homlokzat színe is. A beruházás összköltsége : 534 millió forint, ebből a Fazekas utcai iskolára 36 396 000 forintot költ az önkormányzat.