Számadást tettek a képviselők, velük tartott a polgármester

Az egyéni körzetben mandátumot nyert helyhatósági képviselők lakossági fórumot tartanak minden év elején. Beszámolnak választóiknak az eltelt időszak történéseiről, válaszolnak a kérdésekre, lajstromba veszik a kéréseket, a következő feladatokat. A polgármester ezúttal minden alkalommal a képviselőkkel tartott, s az idei "számadáson" kívül az eltelt három év fejlesztéseiről, pályázatairól, építkezéséről, eredményeiről összefoglalást adott. Alkalmanként azonban ő maga is szorgalmasan jegyzetelt, friss tapasztalatokra tett szert - hangsúlyozta Michl József. A képviselők összegzése szerint a legtöbbször az út- és járdaépítés témakörében nyilvánulnak meg a polgárok, ezek építését, felújítását szorgalmazták.

 

Az önkormányzat a központi támogatás csökkentése ellenére nem vett fel működési hitelt, s a tatai civil szervezetek támogatását is erejéhez mérten megtartotta. A fejlesztéskhez pályázatokból szerezték meg a foirrásokat, eddig harminchét pályázatot nyújtottak be, amelyek túlnyomó többsége kedvező elbírálásban részesült, illetve várható a siker. Energiaracionalizálási program indult hét oktatási intézményben, bérlakásépítő programot kezdtek, óvodát építenek, támogatják a helyi rendőrkapitányságot a közbiztonság érdekében. Megmenekült a tatai kórház, anyagi támogatást nyújt az önkormányzat a háziorvosoknak, fogorvosoknak, gyermekorvosoknak. Kétszáz kilométernyi utat és járdát tervezett építeni a helyhatóság, amelynek tetemes részét már elvégezték. Az idősek otthonának százmilliós felújításábe szintén belefogtak, valamint idén megszépül az Angolpark a szabadtéri színpaddal együtt.

 

A képviselői fórumokon a kisebb, az egyes választási körzeteket érintő kéréseket, problémákat a helyi képviselők jegyezték. A helyhatósági választásokig még fél év van hátra, s az országgyűlési képviselői választások ellenére a munkájuk folyamatos. Ha kormányváltás lesz, ha változik a parlamenti összetétel, a helyi közéleti személyek, politikusok, önkormányzati képviselők felelőssége marad, nem lesz kisebb, mandátumuk kitöltéséig ugyanolyan súlyúak, mint megválasztásuk elején.