Hamarosan lámpa segíti a Kocsi utca - Környei úti csomóponton az átjutást

A Tata Kocsi utca – Környei út csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás kerül kiépítésre, melynek munkálatai már folynak. A beruházás szükségességét indokolja az útszakaszon áthaladó jelentős forgalom főként a reggeli, illetve a délutáni órákban, valamint lakossági kérés.

 

A kivitelezést a Magyar Közút Zrt. megrendelésére a budapesti székhelyű Swarco Traffic Hungaria Kft. végzi. A kiépítést megkönnyíti, hogy az útszakasz felújításakor a nyár folyamán a vezetékeket már elhelyezték.

Michl József polgármester tájékoztatott, hogy a beruházás bekerülési összege 28 859 756 forint, ebből az önkormányzat saját költségvetéséből 13 860 000 forintot biztosít. A fennmaradó részt, 14 999 756 forintot pályázati pénzből, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által kiírt „Lakott területen belüli kisköltségű forgalombiztonsági beavatkozások” című projektből finanszírozza. A polgármester humorosan hozzátette: - Így már csak az a dolguk az erre közlekedőknek, hogy mindig álljanak meg a pirosnál.

 

Kovács László, a kivitelező cég kereskedelmi osztályvezetője elmondta, hogy a forgalmi rend alapjaiban nem fog változni. A legmodernebb járműérzékelővel ellátott berendezés irányítja a rendszert, mely a lehető legkisebb várakozási idővel működik. A gyalogosok pedig nyomógombbal jelezhetik, hogy át kívánnak sétálni az út túloldalára. - A befejezési határidő május vége, de láthatóan jól halad a munka, szerintem előbb kész lesz – mondta Kovács László.

 

- Rendkívül nagy öröm a felső-tataiaknak, hogy végre elkészül ez a lámpás kereszteződés. Erre már tizenhét éve várunk. Így reggelente biztonságosan tudnak átkelni a zebrán a gyerekek, akik iskolába mennek, és azok a felnőttek is, akik pedig dolgozni vagy ügyet intézni indulnak a városba – fejezte ki véleményét Kovács Attila, a körzet önkormányzati képviselője.