Tata segíti az árvízkárosult gyermekeket

F E L H Í V Á S

 Tisztelt tatai Polgárok!

Michl József polgármester, országgyűlési képviselő kezdeményezésére szeretne a város 100 általános iskoláskorú gyermeket vendégül látni 10 napra. A szülőknek sok teher nyomja a vállát a bajba jutott településeken, ezért a lehető leggyorsabban kívánunk lehetőségeink szerint melléjük állni mind erkölcsileg, mind anyagilag, s ebben számítunk Önökre, tatai polgárokra is. Segítséget kérünk Önöktől!

 

Bizonyára Önök is értesültek arról a sajnálatos tényről, mely országunkat az elmúlt hetekben érte. Az árvíz és a belvíz számos települést veszélybe sodort, ezzel együtt családok százai kerültek katasztrófahelyzetbe, sokan még küzdenek otthonukért.

 

A Gyermekbarát Város program arról is szól, hogy segítünk a rászorulóknak. Most sürgős segítséget kell adnunk azoknak a családoknak, akik a sok esőzés, árvíz, belvíz miatt komoly nehézségekkel küzdenek országunkban. Tata ezért döntött a segítségnyújtás e formájáról, amelynek során szép napokat nyújt az árvíz sújtotta vidékekről idelátogató gyerekeknek, a családok otthon maradt tagjainak is örömet szerezvén ezzel. Amíg a gyerekek nálunk vendégeskednek, addig a szülők a kárelhárítással tudnak foglalkozni.

Várjuk azon tataiak jelentkezését, akik 10 nap erejéig fogadni tudnak gyermekeket otthonukban és ellátásukról is  gondoskodnának (reggeli, vacsora).

 

Terveink szerint hétköznap 8 órától délután 5 óráig szervezett programokon, felügyelettel vesznek részt a vendégek, ebédről önkormányzatunk gondoskodik, hétvégén a családok gondoskodnának a programról, étkezésről.

Várjuk azoknak a pedagógusoknak is a jelentkezését, akik vállalkoznak arra, hogy a napi programokban, azok lebonyolításában, szervezésében, valamint a gyermekek felügyeletében segédkeznek.

A jelentkezéseket kérjük az alábbi elérhetőségen megtenni:

Juhász Péter intézményi referens, Tata Város Polgármesteri Hivatala
Elérhetőség:  06/34/588-670/264;
Mobil: 06/30/263 2340

A következő csoport gyermek érkezése június 23-án délután várható Gesztely községből (kb. 24 felső tagozatos gyerek).

(foto: http://www.szentesinfo.hu/mozaik/images3/arviz.jpg)