ELHUNYT KECSKEMÉTI JÁNOS PRÍMÁS

A kiváló prímás, Kecskeméti János 68 éves korában távozott az élők sorából és november 17-én vettek tőle végső búcsút szerettei, barátai és tisztelői. Kecskeméti János zenész családból származott és már hat évesen hegedült. Zenei tudását a tatai és egy budapesti zeneiskolában fejlesztette tovább. Hosszú éveken keresztül muzsikált vendéglátóhelyeken, ahol a magyar és külföldi vendégek körében is ismertté és népszerűvé vált.

 

Bejárta egész Közép-Európát, zenélt többek között Svájcban, Olaszországban és Németországban is. Kecskeméti Jánost munkája elismeréseképpen Tata Város Önkormányzata 2010-ben a „Tata Városáért” kitüntetés ezüst fokozatával díjazta. Zenekara a tatai idegenforgalmi szezont lezáró Öreg-tavi Nagy Halászat kulturális programjainak rendszeres szereplője volt, s néhány héttel ezelőtt e rendezvényen játszotta hattyúdalát a közkedvelt muzsikus.

 

A családját, unokáit rajongásig szerető, mindig segítőkész zenész több mint hatvan évig a cigányzenei kultúra elkötelezett hirdetője és képviselője volt.