Érdemes kihasználni az ÚSZT lehetőségeit

Tatai és kistérségi vállalkozások képviselőinek részvételével zajlott az Új Széchenyi Terv lehetőségeit bemutató első fórum a polgármesteri hivatal dísztermében. A pályázatok iránt hatalmas az érdeklődés, remélhetőleg a helyiek is profitálhatnak a kínálatból.

 

- Szeretnénk segíteni a tatai vállalkozásoknak azzal, hogy fórumot rendezünk az Új Széchenyi Terv pályázatairól, s ezzel vegyék igénybe az ebben rejlő fejlődési lehetőséget. Az a tapasztalat, hogy a tataiak fogékonyak a változásokra, szívesen fejlesztenek – mondta el Horváthy Lóránt alpolgármester, a rendezvény fő szervezője.

 

A terv támogatást nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is céljaikhoz.

 

A fórum egyik előadója Horgos Lénárd volt, aki több mint háromszáz pályázat előkészítésében és megvalósításában vett már részt.

- A vállalkozások elsősorban arra kíváncsiak ilyenkor, hogy a 30-40-50%-os támogatottság mellett az önerőt miből teremthetik elő, léteznek-e erre vonatkozóan államilag támogatott megoldások. Örömmel mondhatom, hogy igen, a Széchenyi Kártya-termékek körét kibővítették és akár forgóeszköz-hitelként is biztosíthatják a szükséges önerőt. Azonban a pályázatok utófinanszírozottak, tehát az elnyert pénzösszeghez most is csak utólag jut hozzá a vállalkozó – tájékoztatott Horgos Lénárd.

 

Szakács József, egy lízingcég képviseletében elmondta, hogy a lízingcégek már eszköz-alapú Szerinte érdemes kihasználni a 2013-ig fennálló lehetőséget. Ha nem is idénre tervezik a beruházást, akkor is hasznos a pályázat benyújtása – mondta Szakács József.