Magyary-emlékkonferencia a Corvinus Egyetemen

Magyary Zoltán Emlékkonferencia – Az állami szerepvállalás aktuális kérdései. A Magyary Zoltán Szakkollégium névadójáról, a közigazgatás tudomány klasszikusának számító Magyary Zoltán halálának 66. évfordulójáról emlékezik meg 2011. március 24-én, mely alkalomból nagyszabású, országos konferenciát szervez. Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar, 1118 Budapest, Ménesi út 5.

 

 

A konferencia témája napjaink egyik legaktuálisabb kérdéskörét öleli fel, hiszen a 2008-ban kirobbanó gazdasági és pénzügyi válság nagy hatást gyakorolt az állam feladatairól, az állami szerepvállalás és annak határairól vallott felfogásokra.

A különböző elméleti megközelítéseken túl a magyar tudományos- és közélet jeles személyiségei fejtik ki javaslataikat a jövendő közigazgatási elit számára, mindegyikük a saját szakterületének szemszögéből. A javaslatok a hatékonyabb és eredményesebb közigazgatásra, reformokra vonatkoznak.

 

A konferencia időtartama alatt kiállítás tekinthető meg a konferencia helyszínén Magyary Zoltán életéről és munkásságáról.

 

Az előadók névsorát, a programtervet és további információkat megtalálhatja a http://konferencia.magyary-szakkollegium.hu oldalon, illetve a csatolmányban.

Részvételi szándékát az oldalon történő regisztrációval jelezheti.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Magyary konferencia program.doc25.5 KB