A Corvinus Egyetemen tartottak Magyary-emlékkonferenciát

A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán 2001-ben alapították a Magyary Zoltán Szakkollégiumot, mely széles látókörű közigazgatási értelmiség képzésére hivatott szervezet. A tatai születésű Magyary Zoltán nevével fémjelzett emlékkonferenciát már másodszor rendezték meg a leendő és gyakorló közigazgatási szakemberek számára.

 

A fórum fő témája az idei évben a közszolgálati életpálya volt. Az előadások többek között a közigazgatási pálya nemzetközi és hazai jellemzőire, az igazságszolgáltatási, kormánytisztviselői, honvédelmi életpályára is. Dr. Ancsin László, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatának jegyzője saját tapasztalatain keresztül mutatta be egy köztisztviselő pályáját, annak előnyeit és nehézségeit gyakorlati példákkal illusztrálva. Városunkból az önkormányzat és a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság is képviseltette magát.

 

A rendezvény utolsó mozzanataként a vendégek koszorút helyeztek el az épületben levő Magyary Zoltán-emléktábla előtt a neves közigazgatási szakemberre emlékezve. Tata városa részéről dr. Lantai Éva, a jegyzői kabinet vezetője helyezte el az emlékezés virágait, s elmondta, Tatán olyan nagy tisztelet övezi a tudóst, hogy az önkormányzat városfejlesztési tervét is róla nevezte el.