Szeptember 9-én nyílik a IV. Aquarell Biennálé

A Fellner Jakab Kulturális Egyesület meghívja Önt 2011. szeptember 9-én 17 órára a tatai Esterházy-kastélyban megrendezésre kerülő IV. Aquarell Biennálé megnyitójára. Köszöntőt mond Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester, a kiállítást Lévai Ádám képgrafikus nyitja meg.

 

A kiállítás megtekinthető szeptember 9-23-ig hétfő kivételével minden nap 10-17 óráig. Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Fellner Jakab Kulturális Egyesület által szervezett aquarell biennálé. A városunkban élt Munkácsy-díjas festőművész, Dobroszláv Lajos tatai témájú aquarelljei adták a gondolatot a biennálé megszervezéséhez.

A tatai táj, a műemléki környezet, a szinte mediterrán hangulatú kisváros kiváló inspirációt nyújt az aquarell-technika megvalósításához, melynek nagy hagyományai vannak a városban. Így lehetőség nyílik Telepy Károly, Háry Gyula, Hessky Iván, Dobroszláv Lajos nyomdokain haladva a mai festőnemzedék aquarell-technikával elkészített műveinek bemutatására. Testvérvárosainknak köszönhetően nemzetközi rangra emelkedett az utóbbi években a biennálé. Rangos helyszínen, a tatai Esterházy-kastélyban felvonultatott tárlaton az aquarell-művészet kedvelői betekintést nyerhetnek a technika mai stílusirányzataiba.